Datagendannelse hos Datacity

Vidste du at vi har lavet datagendannelse i over 10 år og at vi har en succesrate på over 80%?

Backup, backup, backup

Man kender det - man burde at få det gjort og man siger til sig selv: at man skal huske, at få det ordnet. Backup! Det er uhyre vigtigt, at få foretaget en backup af sin data jævnligt. Ens computer, hvad end det er en Mac eller PC, er storset uundværlig i dags Danmark - eller det er dataen i hvert fald! Ens harddiske er hvad man førhen brugte sine skuffer og hylder til; opbevaring af ferieminder, billeder af ens børn fra da de var spæd, breve fra barndomskæresten og den store samling af cd-albums. Nu lever vi en digital tidsalder, hvor vi opbevarer rigtig meget digitalt - derfor er det også utrolig vigtigt, at man sørger for at få lavet backup, i tilfælde af at der skulle opstå problemer. Datacity laver backupløsninger for kunder og uanset om du blot ønsker backup af dine brugerfiler eller hele dit system, kan vi hjælpe dig med den løsning der passer dig bedst. Vi har bl.a. eksterne lagringsmedier fra 250GB til flere TB i vores butik.

Permanent slettede filer

Har du været uheldig at slette nogle filer, som der ikke burde være slettet? Ingen grund til panik - vi skal nok hjælpe dig. Først og fremmest, er det vigtigt, at du ikke bruger din computer unødigt. Dvs. jo hurtigere, at vi får computeren eller din harddisk ind, des større chancer er der, for at vi kan redde filerne. Ofte, er det ikke en speciel kompliceret opgave, men hvis man først finder ud af det, et par måneder senere, ja - så kan det være, at det i værste tilfælde (alt afhængig af, hvor meget man har brugt computeren indtil da) er for sent. Vi råder ikke vores kunder til, at de selv forsøger at redde deres data, hvis de ikke har kendskab til datagendannelse, da vi før har oplevet, at det har gjort situationen værre. Hvis du alligevel, trods vores råd, gerne vil forsøge at redde din data selv, vil vi gerne assistere dig over telefonen, men det kræver selvfølgelig, at du har en smule kendskab. 

Ransomware og kryptering

Det er ikke alt i den digitale verden, som er til for at gøre livet nemmere for os - nogle prøver ligefrem at gøre stik modsat. Virussen. I slut 80erne mødte vi virussen "Brain", som nærmest ingen skade gjorde ift. de vira som findes nu. Disse vira/ransomware, låser dine filer i form af kryptering, som er utrolig svær, at dekryptere. Ikke nok med det, så forlanger gruppen en pengesum til fordel for nøglen, som indeholder koden til at låse dem op - hvis du altså nogensinde får den. Datacity har siden Cryptolocker og Cryptowall blev lavet, fået gendannet mange kunders krypterede filer. Nogle af sagerne, har været i samarbejde med tredjeparts programmøre, andre af dem uden. Een ting er sikkert - får du krypteret dine filer af disse grupper, så lad værre med at falde for deres pengeafpresning - men derimod: sluk enheden og henvend dig til os eller nogle andre professionelle, som kan hjælpe dig med at få din data tilbage. 

Computeren kører i ring

Der kan være mange årsager til, at en PC eller Mac hænger i en endeløs loop og bare ikke vil lade dig komme ind i styresystemet. Det kan være RAM som fejler. Det kan også være en opdatering, som har fejlet eller sågar en USB-nøgle, som forårsager det eller måske skal din bærbar have en hard reset - Ja, vi kunne blive ved i timevis. Oftest, er det blot softwarerelateret, men det hænder desværre, at harddisken eller SSD'en er stoppet med at virke. Datacity foretager datagendannelser flere gange om ugen, så ring endeligt til os, hvis du har et spørgsmål herom - der findes ingen dumme spørgsmål!

Eksterne lagringsmedier

Af og til, får vi opkald fra vores kunder, som kan fortælle os, at de dagen før har brugt deres eksterne harddisk på deres TV, enten til at se eller optage film, hvorefter den dagen efter, ikke længere reagerer når de sætter den til deres PC. Der kan selvfølgelig være mange årsager, men en af de hyppigere, er pga. at der kan være sektorer på harddisken, som er blevet beskadiget. Det kan også være, at deres TV har forsøgt at omdanne diskens system til et Linux ".ext" system, som Windows ikke kan læse. I dette tilfælde, vil filerne dog være tilgængelige, når harddisken tilsluttes TV'et igen. Kontakt os endelig, hvis du oplever lignende. Uanset hvad årsagen kan være, er der altid en mulighed, for at du kan få din data tilbage. Vi bliver ofte spurgt, om vi også kan gendanne data på eksterne harddiske - og til det, kan vi kun svare ja - for der er ikke den store forskel på, om det er en intern harddisk eller en ekstern harddisk, når Datacity skal gendanne data.

Defekte drev

Nogle gange får vi drev ind, som er så beskadiget, at vi ikke kan foretage en regulær datagendannelse - andre gange, er det blot en CHKDSK som skal til. Men uanset, om det er fordi, at der skal skiftes et print, eller om det er en mindre detalje, så laver vi altid en individuel vurdering og et gennemtjek, før vi påbegynder den egentlige datagendannelse. Besøg os i butikken, ring til os, eller send en mail til os, hvis du står inde med en defekt harddisk, SSD, USB-nøgle eller SD-kort, så besvarer vi dig så hurtigt som muligt. 

Grænser

I Datacity, er vi ikke bange for at sige nej til en opgave - derimod er vi stolte over, at kunne fortælle, at vi har Danmarks mest kompetente datagendannelsesspecialist som partner. Vi oplever desværre alt for ofte, kunder som henvender sig hos os, med delvist monteret harddiske, som kan fortælle os, at de har været hos nogle it-reparatører, som hverken har udstyret eller kompetencerne til at reparere harddiske, men alligevel har adskilt kundens harddisk, hvilket blot har resulteret i, at den står i en endnu værre tilstand end før. Det er utrolig farligt - specielt når det drejer sig, om vigtigt og uerstatteligt data - at begynde, at reparere på f.eks. en harddisk, uden at have ekspertisen eller udstyret, som bl.a. kræver et ISO5 certificeret cleanroom - også selvom man har gode intentioner. Hvis vi får indleveret en bøjet SSD  i butikken, vil vi aldrig påbegynde en datagendannelse selv, men derimod tilbyde vores kunde, at håndtere sagen til fulde og få den videresendt til vores kære kollega/partner, for derefter at følge den helt til resultatets ende. Vi tager et mindre "symbolsk" beløb, men tilgengæld sørger vi også for forsendelsen, og at du er sikret en ny lagringsmedie, samt overførslen af data.

Har du brug for en datagendannelse? Så kan du benytte dig af formen nedenfor og beskrive dit problem, samt hvilken enhed som du oplever fejl på.
Hvis du hellere vil besøge os i vores butik, er du mere end velkommen.

Kontakt os

valgfri
Produkt tilføjet til ønskelisten

Denne webside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik, tilpasset indhold og annoncer. Læs mere om cookies