Psst... Vidste du at: Du kan finde nøjagtigt hvilken blæk der passer til din printer ved at søge efter printer modellen i søgefeltet og klikke ind på den?

Datagendannelse hos Datacity

Vidste du at vi har lavet datagendannelse i over 10 år og at vi har en succesrate på over 80%?

Backup, backup, backup

Man kender det - man burde at få det gjort - man siger til sig selv, at man snart skal få det ordnet. Backup! Det er uhyre vigtigt, at få foretaget en backup af sin data jævnligt. Ens computer, hvad end det er en Mac eller PC, er storset uundværlig i dagens Danmark - eller det er data'en i hvert fald! Ens harddiske er hvad man førhen brugte sine skuffer og hylder til - opbevaring af ferieminder, billeder af ens børn fra da de var spæd, breve fra barndomskæresten og den store samling af cd-albums. Nu lever vi en digital tidsalder, hvorfor vi opbevarer rigtig meget digitalt. Derfor er det utrolig vigtigt, at man sørger for at få lavet en backup, i tilfælde af at der skulle opstå problemer. Datacity tilbyder backupløsninger for kunder og uanset om du blot ønsker backup af dine brugerfiler eller hele dit system, kan vi hjælpe dig med netop den løsning som passer dig bedst. Vi har bl.a. eksterne lagringsmedier fra 250GB til flere TB i vores butik.

Permanent slettede filer

Har du været uheldig at få slettet nogle filer, som ikke burde være slettet? Ingen grund til panik - vi skal nok hjælpe dig! Først og fremmest, er det vigtigt, at du ikke bruger din computer unødigt. Dvs. jo hurtigere, at vi får computeren eller din harddisk ind, des større chancer er der, for at vi kan redde alle filer. Ofte, er det ikke en speciel kompliceret opgave, men hvis man først finder ud af det, et par måneder senere, ja - så kan det være, at det i værste tilfælde (alt afhængig af, hvor meget man har brugt computeren indtil da) er for sent. Vi råder ikke ligefrem vores kunder til, at de selv forsøger at redde deres data og specielt ikke, hvis de ikke har kendskab til datagendannelse, da vi før har oplevet, at det har gjort situationen meget værre. Hvis du alligevel, trods vores råd, gerne vil forsøge at redde din data selv, vil vi gerne assistere dig over telefonen, men det kræver selvfølgelig, at du har en smule kendskab til det. Vil du derimod have os til at gendanne dine filer, foreslår vi som sagt, at man stopper brugen af enheden.

Ransomware og kryptering

Det er ikke alt i den digitale verden, som er til for at gøre livet nemmere for os - desværre forsøger nogle ligefrem at gøre stik modsat med ransomware. I slut 80erne mødte vi virussen "Brain", som nærmest ingen skade gjorde ift. de vira som findes nu. Disse vira/ransomware, låser dine filer i form af kryptering, som gør det utrolig svært, at låse filerne op. Ikke nok med det, så forlanger gruppen desuden en pengesum til fordel for nøglen, som indeholder en kode til at låse dem op - hvis du altså nogensinde får den. Datacity har siden Cryptolocker og Cryptowall blev skabt, fået gendannet mange kunders krypterede filer. Nogle af sagerne, har været med samarbejde med tredjeparts programmører og andre uden. Een ting er dog sikkert - får du krypteret dine filer af disse grupper, så lad værre med at falde for deres pengeafpresning - men derimod: sluk enheden og henvend dig til os eller nogle andre professionelle, som kan hjælpe dig med at få din data tilbage.

Computeren kører i ring

Der kan være mange årsager til, at en PC eller Mac hænger i en endeløs loop og bare ikke vil lade dig komme videre. Det kan f.eks. være dit styresystem som er korrupt. Det kan være enhedens RAM som fejler. Det kan også være en opdatering som er mislykket i installationen eller sågar en helt simpel og uskyldig årsag som en USB-nøgle, som forvirrer din PC i opstarten. Ja, vi kunne nok blive ved i timevis. Desværre, er det ofte fordi at harddisken eller SSD'en fejler og nogle gange i så svær en grad, at det kræver en gendannelse af din data. Datacity foretager datagendannelser flere gange om ugen, så ring gerne til os, hvis du har et spørgsmål herom.

Eksterne lagringsmedier

Af og til, får vi opkald fra vores kunder, som kan fortælle os, at de dagen forinden har brugt deres eksterne harddisk på TV'et, enten til at se eller optage film på, hvorefter den ikke længere reagerer når de sætter den til deres PC. Der kan selvfølgelig være mange årsager, men en af de hyppigere, er pga. at deres TV har forsøgt at omdanne diskens system til et Linux ".ext" system, som Windows ikke kan læse. I dette tilfælde, vil filerne dog være tilgængelige, når harddisken tilsluttes TV'et igen. Det kan også være sektorer på harddisken, som er blevet beskadiget, men uanset hvad årsagen kan være, er der altid en mulighed, for at du kan få din data tilbage. Vi bliver ofte spurgt, om vi også kan gendanne data på eksterne harddiske - og til det, kan vi jo kun svare ja - for der er faktisk ikke den store forskel på, om det er en intern eller en ekstern harddisk, når man skal gendanne data.

Defekte drev

Nogle gange får vi drev ind, som er så beskadiget, at vi ikke kan foretage en regulær datagendannelse - andre gange, er det blot en CHKDSK som skal til. Men uanset, om det er fordi, at der skal skiftes et print, eller om det er en mindre detalje, så laver vi altid en individuel vurdering og et gennemtjek, før vi påbegynder den egentlige datagendannelse. Besøg os i butikken, ring til os eller send en mail til os, hvis du er så uheldig at du står inde med en defekt harddisk, SSD, mobil, USB-nøgle, SD-kort, eller et andet medie - så besvarer vi dig så hurtigt som muligt. 

Grænser

Personalet i Datacity er ikke bange for at sige nej til en opgave - derimod er vi stolte af, at kunne fortælle vores kunder, at vi har Danmarks mest kompetente datagendannelsesspecialist som partner. Vi oplever desværre alt for ofte, kunder som henvender sig til os med delvist adskilte harddiske grundet at de har været hos nogle, som har adskilt og forsøgt at reparere på harddisken, uden egentlig at have haft ekspertisen eller det rigtige udstyr til opgaven. Trods at teknikerne højt sandsynligvis har haft gode intentioner, ender det desværre bare ofte i, at harddisken står i en endnu værre tilstand end først antaget. Det er derfor utrolig risikabelt at forsøge sig på, at reparere en disk uden at have kompetencerne eller udstyret 100 % i orden - som bl.a. et ISO-5 certificeret cleanroom. Vi foretager altså derfor ikke selv, alle af reparationerne, af de fysisk ødelagte harddiske, men tilbyder i stedet, at videresende de sager til vores partner, hvor der netop kræves udstyr som f.eks. et cleanroom. Sagerne håndteres selvfølgelig af Datacity helt til bunds og vi sørger for at alt gendannet data bliver overført til et nyt lagringsmedie, sikkert og korrekt.

Har du brug for en datagendannelse? Så kan du benytte dig af formen nedenfor og beskrive dit problem, samt hvilken enhed som du oplever fejl på.
Hvis du hellere vil besøge os i vores butik, er du mere end velkommen.

Produkt tilføjet til ønskelisten

Denne webside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik, tilpasset indhold og annoncer. Læs mere om cookies