Spilforslag til LAN-weekender

Doom

Spilforslag til LAN-weekender (Gratis spil)

Nu varer det ikke længe, før at Datacity teamet holder endnu en LAN-weekend internt. Men typisk bruger vi 50 % af tiden på, at finde ud af hvilket spil som vi skal prøve, selvom at vi dagene forinden altid snakker entusiastisk om, at vi skal prøve dét og dét spil. Det er bare ligesom om, at det kun bli’r ved snakken.

Vi ender nemlig altid med, at spille de samme velkendte spil om og om igen. Og ja, bevares, det er skam hyggeligt, men det er bare ikke helt det samme – som dengang før i tiden.

Dengang i de gode gamle dage, hvor vi måske kun brugte 20 % af vores tid på at lede efter spil. At vi så måske brugte 40 % på at få computerne til at køre på netværket er en anden side af sagen.. Men bortset fra det, fandt vi altid nye interessante spil fra de mange CD’er, som man havde fået med i de forskellige nørdede spilmagasiner.

PrivatComputer1997

De andre spil, havde man enten selv eller en af drengene købt i en IT-biks. (hvordan det så lykkedes os, at spille de samme spil fra én og samme CD ved kun guderne..) 

Her er vores forsøg på, at nedsætte spildtiden med en liste af multiplayer spil. De fleste kender vi, men nogle af dem får vi dog først prøvet til det kommende LAN. Stort set alle spillene er gratis, så gi’ dem et forsøg!

Here goes nothing!

Call of Duty: Warzone

Det første spil på listen, er vel snart noget de fleste gamers har hørt om. Men vi har nu valgt alligevel at ha’ det med på listen, da det først og fremmest er sjovt og giver godt med her-og-nu action. Derudover er det jo også gratis, så der er næsten ingen undskyldninger for ikke at give det en chance. Og hvis man så er en flok på 4 gutter, ja så kan Warzone helt sikkert give nogle gode timers gaming.

Call of Duty: Warzone er et MMO FPS som har 2 spil-modes. Den klassiske Battle Royale-mode med supply boxes af forskellige slags, samt kontrakter som man kan fuldføre for rewards. Så er der også deres spil-mode, kaldt Plunder, hvor alle kæmper om at få sendt så mange dollars i sikkerhed som muligt. Der kan være op til 150 spillere på banen, som er 9 km2. Til sammenligning er det, 3.5 gange mere end banen i Blackout. Så, hvis du endnu ikke har prøvet Warzone og er til Battle Royale genren, er dette spil helt klart et must.

COD Warzone

GENRE

MMOFPS Battle-Royale

LAN

Hvis man er til et lille LAN-arrangement på 4 gutter eller derunder, så er Warzone klart et godt input til en af aftenerne, da man kun kan spille i hold

FREE TO PLAY

Call of Duty: Warzone er fuldt ud gratis og kan hentes via Blizzard’s Battle.net launcher. Der kræves ikke tidligere versioner og/eller modifikationer af Call of Duty for at spille Warzone

Soldat

Det legendariske spil, som alle altid kan få en god griner ud af, skal også ha’ en plads på listen! Spillet er efterhånden en gammelfar på markedet, men det vi’ ligeglade med – for det gør det ikke mindre sjovt. Til de som ikke kender Soldat, kan man sammenligne det lidt med Worms, bare lidt mere hektisk og lidt mere actionpræget. 

Soldat er et 2D arkade FPS spil, som er lavet af Transhuman Design som i September 2020 lancerede Soldat 2. De beskriver selv Soldat, som Sonic med maskingevær. Spillet er ikke kendt for at have en just flot grafik og lydene er halvfesne og til tider faktisk elendige, men ikke desto mindre, har vi spillet Soldat flere gange og med stor glæde. Prøv det!

Soldat

GENRE

2D Action/Indie Arcade FPS

LAN

Der kan være op til 32 spillere på en bane, så der burde være plads nok, til at man kan lave en deathmatch med gutterne

FREE TO PLAY

Ja. Spillet kan hentes på Soldats officielle hjemmeside eller via Steam, hvor efterkommeren ligeledes kan købes

 

Quake Champions

Er man til de mere fast-paced FPS spil, kommer man ikke udenom Quake. Dog havde vi en større kærlighed til Quake 2 og herefter deres browserbaseret Quake Live. Men eftersom de valgte at sælge netop Quake Live til Steam, som betød at man pludselig skulle betale for et spil som i flere år var gratis, kommer det næstbedste i stedet på listen: Quake Champions. 

Vi vil dog pointere, at trods at vi er gammeldaws Quake-fans, er det altså her, at det tager en skæv drejning for Id Software. Bevares, der skal jo ske noget nyt, men at karaktererne får helte abilities ala Overwatch er måske en anelse fjollet. Spillet skal dog have en plads her, da det trodsalt er sjovt og indtil videre gratis.

Quake Champions

GENRE

Fast-Paced FPS

LAN

Spil sammen som et team på 4 mod et andet hold

FREE TO PLAY

Ja – spillet kan hentes via Bethesda’s launcher eller på Steam

PlanetSide 2

Dette spil nævnes på utallige sider og blogs og af gode årsager. Det er simpelthen for vildt. Massive battles med flere hundrede af spillere, som kæmper om territorierne. Hvis man trænger til instant action og vilde kampe som til tider virker fuldstændig kaotiske, så skal man seriøst overveje at prøve PlanetSide 2.

Det er ved at have nogle år på bagen, men det kan altså sagtens sætte skub i skråleriet til en LAN aften uanset om man sidder 5 eller 12 gutter. Af lignende spil, kan der nævnes “Hell Let Loose”som også kan have nogle ret vilde kampe, hvor alt flyver omkring en. Spil PlanetSide 2 som assault, sniper, engineer eller medic og boost dine kammerater når de er ved at dø – eller genopliv dem, når det sker – for det sker helt klart i dette spil.

Planetside2

GENRE

MMOFPS

LAN

Der burde være plads nok, da man kan være helt op til 2000 spillere per kontinent

FREE TO PLAY

PlanetSide 2 er gratis og kan hentes på Steam

 

Alien Swarm: Reactive Drop

Denne standalone “version” af Alien Swarm, som i bund og grund er en expansion, er ligesom forgængeren men med nye maps, våben, aliens og generelt en masse tilføjelser som gør spillet lidt federe end tidligere. Spillet har en rigtig fed og “Alien”-præget atmosfære og er i den grad velegnet, når man sidder nogle gutter til et lille LAN-party. Spil taktisk med dine venner og nak en masse aliens for at komme gennem missionerne, sammelign leaderboards og følg stats-tracking hvis du har hang til at konkurrere.

Alien Swarm Reactive Drop

GENRE

ARPG / Top-Down Shooter

LAN

Op til 8 spillere i co-op og 32 spillere i deathmatch

FREE TO PLAY

Ja via Steam

 
 

Fistful of Frags

Hvis man skal ha’ en god griner og ikke er alt for fancy og kun kan spille high-end grafiske spil, skal man helt klart prøve dette western-ish gunslinger FPS. Der er ikke den store historie bag spillet og det er lavet som et Half Life 2 mod, som nu er standalone. Vi har hvert fald haft det sjovt, når vi har spillet det. Man kan både spille mod hinanden og med hinanden mod bots – og hvis man mester buen, er man ret så overpowered. 😉

Fistful of Frags

GENRE

FPS

LAN

Mellem 12 og 20 spillere

FREE TO PLAY

Spillet er gratis og kan hentes på Steam

War Thunder

Vi skal selvfølgelig også ha’ dette spil på banen. Ikke alt skal forgå på landjord! Der skal flyves! Der skal nedlægges fjender! Derfor forslår vi, at man prøver det episke: War Thunder. Spillet har fået mange gode reviews og fly-entusiaster praiser det for dets autentiske præg. Vi skal ikke gøre os kloge på, hvor realistisk det er, men det føltes derhen ad! 😀

Der er forskellige settings, så man har muligheden for at lære hvordan flyene manøvreres, som f.eks. Arcade settings og ellers er der tonsvis af YouTube guides og how-to’s da spillet er enormt populært – og det er der selvfølgelig gode grunde til. Gi’ spillet en chance med dine venner, evt. til en LAN aften, der er jo ingen penge at tabe!

War Thunder

GENRE

MMO Vehicular / Flight Simulator

LAN

Op til 16 spillere på hvert hold.

FREE TO PLAY

Gratis og kan ligeledes hentes på Steam

 
 

Hedgewars

Hvis man er fan af de gode gamle Worms spil og alle ikke lige har Armageddon liggende, kan man med fordel prøve Hedgewars, som er meget hen af det samme. Du bevæger dig stortset på samme måde, som i Team 17’s Worms og det er næsten ligeså griner’n. Det kan klart anbefales til et bette LAN-party, hvor der savnes lidt oldschool. 

Hedgewars

GENRE

Turbaseret “strategi”-spil

LAN

Op til 8 spillere.

FREE TO PLAY

Jeps – og det kan hentes på deres egen officielle hjemmeside.

 
 
 

Trackmania Nations: Forever

Nu er vi ikke selv, de største fans af racerspil, men Trackmania har altså alligevel en plads her. Jovist, det er gratis – men det er faktisk enormt sjovt, når man spiller det nogle stykker sammen. Forever, har 65 forskellige baner, som nogle gange får en til at råbe i vanvid, når man fejler efter 20 forsøg på at slå tidligere rekorder! Der er nye elementer i Forever, så som offroad og specielle kampagner, men uanset nyt indhold eller ej, bli’r det aldrig helt tosset at konkurrere med kammeraterne, ved at køre i loops med disse latterlig hurtige biler. Prøv det – det er nemmest ædru!

Trackmania Nations Forever

GENRE

Racing – Puzzle

LAN

En dedikeret server skulle eftersigende
kunne have helt op til 250 spillere!

FREE TO PLAY

Gratis og kan downloades via Steam.

 
 
 

Normal Human Face Simulator

Vi har ikke prøvet dette spil, men titlen i sig selv skriger til at vi bli’r nødt til at prøve det. Som de skriver på deres officielle side: “Man behøver ikke, at have taget badesalt i forvejen for at spille dette spil”. Det er gratis og det er mano a mano, altså 2 spillere max. Vi har lagt det på siden, så vi selv ka’ prøve dette til vores næste LAN, for det ser lige akkurat dumt nok ud, til at vi skal prøve det!

Normal Human Face Simulator

GENRE

Hoved / Bide Simulator

LAN

2 spillere

FREE TO PLAY

Ja

 
 
 

No More Room In Hell

Dette spil, udviklet af Matt Kazan, blev oprindeligt lavet som et mod til Half Life 2. De vandt prisen som årets mod i 2011 og som det bedste multiplayer mod – og det er faktisk ikke helt uden grund, selvom spillet måske ikke er just kønt. Det kan være godt underholdende når spillet tvinger folk til at samarbejde for at nå i mål eller sikkerhed.

Banerne variere af de såkaldte waves (som de fleste efterhånden kender fra bl.a. Left 4 Dead), hvor man kæmper mod horder af zombies som ihærdigt forsøger at smadre sig vej ind i teamets habitat for at få dagens gourmet frokost. Derudover er der objectives, hvor du og holdet sammen skal bane sig vej gennem til friheden ved at fuldføre forskellige mål. Spillet er nu som et standalone, så du behøver ikke at have Half Life 2 for at spille No More Room In Hell.

No More Room In Hell

GENRE

FPS / Survival Horror

LAN

Co-op 8 spillere

FREE TO PLAY

Ja. Spillet kan hentes på Steam gratis.

 

 
 

World of Tanks

Når nu vi har prøvet os ad med War Thunder, kommer Wold of Tanks også på listen. Måske er det ligeså stort et hit, hvem ved? Vi gør hvert fald ikke endnu, men prøves skal det helt klart når nu man får muligheden fuldt ud gratis. Grafikken i spillet ser heller ikke helt forkert ud. Det eneste minus, som vi ser i den gratis version af spillet, er at man ikke kan spille andet end max 3 sammen, des mindre man opgradere til spillets premium. Dog giver det én muligheden for at finde ud af, om det er det værd.

Vælg mellem 3 nationer, USSR, Tyskland og Americano’. Man starter ud som Tier 1 og baner sig ellers vej frem til de større kampvogne som man får med research points og credits. Det lyder en smule “meh” og vi håber da, at der er noget fair match making, så man ikke bare kommer ind og møder de allerhårdeste panserdrenge med det samme. I spillet kan du forme din egen clan, opnå achievements og medaljer. Der skulle ikke være de store ben i at manøvrere med kampvognene, som ellers betjenes med WASD, Shift og musen – vi får at se! Sidst skal der lige nævnes, at grafikken skulle være blevet optimeret utrolig meget omkr. 2018 – så der er sket meget siden det kom ud i 2010.

World of Tanks

GENRE

MMO Vehicular / Tank Simulator

LAN

3 spillere sammen i den
gratis version af spillet.

FREE TO PLAY

Ja. Hent spillet på deres officielle side.

Escape Room – The Sick Colleague

Vi har fundet denne sag, som vi skal prøve. Om det er godt eller ej, må tiden vise. Vi forventer minimum ét jumpscare!

Spillet handler om, at man ta’r et visit hen til ens syge kollega for at tjekke op på om personen er okay. Social distance er altså ikke en dille her. Det ender ud i, at man får en på oplevern’ når man finder ud af, at det hele er forkert og mystisk, hvorfor man skal skynde sig at finde objekter og løse gåder for at komme væk, formoder vi. Lidt ligesom når man besøger svigermor!

Escape Room The Sick Colleague

GENRE

Horror / Eventyr / Puzzle

LAN

Co-op mellem 2 og 6 spillere

FREE TO PLAY

Ja. Hent spillet på Steam dog under navnet:
“Escape Room – Der kranke Kollege” eller på deres
officielle side.

Deceit

Dette spil er faktisk utrolig underholdende – specielt, når man sidder til LAN og alle paranoidt mistænker hinanden for at være bussemanden. Du vågner op omkring fem andre. Dit job er at overleve hvert “blackout”, få bedre udstyr og våben, finde ud af hvem de infected er, i forsøget på at komme væk og i sikkerhed!

Det er ved at være et par år siden sidst vi spillede det, så der kan sagtens have været nogle store opdateringer siden da. Hvis gameplay’et ellers er som dengang, kan det klart anbefales at prøve Deceit.

Deceit

GENRE

FPS / Horror

LAN

6 spillere

FREE TO PLAY

Det er gratis og kan hentes på Steam.

 

Unturned

Vi var lidt i tvivl med dette spil, men på den ene side ser det såmænd interessant og sjovt nok ud og så på den anden side virker det ganske dumt. Men dumt er ikke altid kedeligt!
Så hvorfor ikke? Det er jo gratis, så mon ikke man skulle give det et forsøg. 

Unturned viser sig at være Lego / Minecrafts version af SCUM og DayZ. Som i alle andre sandbox survival spil, gælder det her om at skaffe bedre gear, overleve mosten og de sindssyge zombies som næsten ser mere forfærdelige ud når de ligner en lego-mand, slå lejr og at nakke de andre! Det lyder fee’, så vi gi’r det et forsøg.

Unturned

GENRE

Sandbox / FPS / Survival

LAN

24 spillere på private servers.

FREE TO PLAY

Det er gratis og kan hentes på Steam.

Slapshot: Rebound

Dette spil bliver vi nødt til at prøve. Det er is-hockey, grafikken i spillet er tilpas dumt og det kommer helt sikkert til at gi’ et skrål af grin – mest af alt fordi halvdelen af os ikke fatter noget om is-hockey og fordi vi generelt bare ikke er specielt gode til sportsspil. Dog er det faktisk utrolig fangende og det skal ikke overraske, hvis vi får nogle timer til at gå med dette.

Iflg. info fra Steam, har man ikke en “skydeknap”, ingen puck lim (hvad end det så betyder?), ingen RNG – det hele er op til dig og dit team, at tage kontrol over pucken, passér videre til dine holdkammerater, outplay fjenden og hovér så det basker!

Slapshot Rebound

GENRE

Arcade / Sport

LAN

5 spillere på hvert hold.

FREE TO PLAY

Gratis, som vi ka’ li’ det!

SYNTHETIK: Arena

Her er et standalone af SYNTHETIK’s roguelite “expansion”: Arena. Dette sci-fi co-op spil, ser ganske lovende ud og er et vi ser frem til at prøve!

Kæmp som en Arnold-ish androide, samarbejd med en kammerat gennem banerne for (igen) at undgå menneskets undergang. Besejr de brutale bosser i spillet for at komme et niveau videre. Det lyder sgu’ da meget sjovt – så prøves ska’ det!

SYNTHETIK Arena

GENRE

Top-Down Shooter / Fast-Paced / Roguelite

LAN

Max 2 spillere i co-op

FREE TO PLAY

Det er gratis og kan hentes på Steam

Har vi glemt et godt spil, som bør være på listen? Smid en kommentar, så får vi det op! 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *