Sneglende langsom opstart

Sneglende langsom opstart

Ofte kan man opgradere for en lille sum penge og få en meget hurtigere computer tilbage

Oplever du at din computer ta’r en evighed om at starte op? Jovist, det har da dets fordele. Man kan f.eks. lige nå at snuppe et trucker-bad, lufte hunden i baghaven eller andre vigtige ting som at brygge sin morgenkaffe – men så er det vidst også dét.

Rigtig ofte er synderen en sløv, gumpetung og knirkende harddisk (”HDD”), som trænger til at blive skiftet ud. Og netop dét, kan altså gøre en kæmpe forskel på ydeevnen – specielt hvis du skifter over til den nymodens form for harddisk ved navn ”SSD”, hvilket står for ”Solid State Drive”.

Ja okay, måske er den slet ikke så nymodens længere, men når man ikke interesserer sig særlig meget for elektronik og ”lortet bare skal virke”, så kan SSD’en godt være lidt magisk, da den kan få en ellers gammel og langsom computer til at virke nærmest ny – igen.

Og det har den såmænd en grund til. Sådan en fætter, kan nemlig være 5 til 20 gange hurtigere end en traditionel harddisk. Med andre ord, du når altså ikke at brygge din kaffe færdig først. Mange af vores kunder beskriver opgraderingen, som at de har fået en helt anden computer.

Og uden at vi skal belemre nogen med en alt for lang forklaring på hvordan de forskellige typer lagringsmedier er bygget op, plejer vi at beskrive harddisken som værende analog og SSD’en digital. I en harddisk, er der mekaniske og bevægelige dele som en arm, læsehoveder og skiver et cetera. Det er der ikke i en SSD – det er ren elektronik. Lidt som en Ford Granada og en Tesla.

I Datacity kører vi fra 22-11-21 og måneden ud, som opstart på Black Friday, følgende tilbud på 2.5″ SATA SSD + montering og selvfølgelig et statustjek af ens nuværende drev.

Vi anbefaler at man vælger en SSD med mere plads, men hvis man f.eks. har et sekundært drev eller blot bruger sin computer til gængse ting på nettet som netbank, nyhederne, webmail og lignende, kan en 120 GB SSD godt kunne gå an. Der kan såmænd også være lidt billeder og dokumenter, men så er det vidst også dét.

Pris: 230,-

Hvis du dog vil ha’, at der skal være plads til lidt flere billeder, dokumenter og programmer, er 240 GB mere passende. Dette valg, eventuelt kombineret med en ekstern eller et sekundært drev, er god nok til de fleste.

Pris: 290,-

Hvis du ikke er typen, som opbevarer backup på en ekstern eller i skyen og ønsker noget mere plads, til f.eks. spil og programmer, bør du vælge en 480 GB.

Pris: 450,-

Har du ikke et sekundært drev men vil have plads til både spil, programmer og brugerdata, er det bedste at vælge en SSD nær 1 TB eller over.

Pris: 725,-

 

TILBUD

Vi anbefaler selvfølgelig altid, at man kører med et sekundært drev, men hvis du har en bærbar og har brug for yderligere lagerplads eller en anden form-faktor SSD (f.eks. M.2.), kan du altid tage kontakt til os og få et tilsvarende tilbud.

OBS: Installation af styresystem, kloning eller backup af tidligere harddisk(e) og opsætninger er ikke omfattet af tilbuddet om SSD inkl. montering. Dette kan dog tilkøbes, såfremt det ønskes udført. Kontakt os gerne for nærmere info på tlf. nr. +45 8694 3525 og få et samlet overslag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *