Sådan forhindrer du dine børn i at foretage køb i appen (iOS & Android)

in app purchases

Køb i appen kan gøre av-av
 
Det kan hvert fald gøre av på pengepungen, at lade de små hente og spille spil som det passer dem. Specielt, hvis de endnu ikke helt ved hvad de egentligt siger ja til.

Værst var det for nogle år tilbage, da børn kunne gå shop-amok i diverse play-to-win apps, uden nogen form for særlig verificering ved fx køb af coins.

Nogle husker måske skrækhistorien om barnet der fik spenderet omkring små 6.500 kr. i løbet af et par timer i spillet “Smurfs’ Village”. Årsagen var da barnet fik lov at købe app’en blev der accepteret, at der måtte trækkes penge fra kortet. Alle køb derefter krævede så ikke verificering, hvis det blot var indenfor ti minutter. Barnet kunne derfor uden yderligere “anskaffe” sig en masse smølfe-valuta.

Og tilfældet er langt fra enestående – der har været en masse forældre og bedsteforældre, som har stået med en lang næse efter, at deres børn og børnebørn har gået shop-amok og købt virtuelt tøj og skins uden at kende til konsekvenserne. 

Tjo – bevares, der er da mere kontrol i dag, men det hænder stadigvæk. Det er ikke lang tid siden, at jeg har måtte søge om en refundering, efter den bette fandt et flot prinsesse-slot i et Lego/Duplo agtigt spil. Flot, men dyrt..

Så, hvis du vil undgå lignende køb af virtuelle slotte, coins, diamanter og dyr, så kan de officielle vejledninger nedenfor benyttes til at forhindre uheldige køb i apps.

iOS (App Store)

Ønsker du at lukke helt ned for dit barns adgang til køb foretaget i appen?
Tryk på nedenstående link for at følge deres vejledning:

Fjern tilladelse af køb i app (In-App)

Ønsker du mere sikkerhed ved køb af apps på iTunes og App Store?
Tryk på nedenstående link for at følge deres vejledning:

Kræv altid en kode ved køb af apps

Android (Google Play)

Ønsker du mere sikkerhed ved køb af apps på Google Play eller i apps?
Tryk på nedenstående link for at følge deres vejledning:

Forebyg uheldige køb af/i apps

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

seers cmp badge