Støv kan ødelægge din computer

Få renset din computer for støv hos Datacity nær Aarhus

another one bites the dust

Støv i computere, og for den sags skyld i alt andet elektronik, vil altid have en negativ effekt på enheden. Det kan bl.a. samle sig på computerens ventilatorer og heatsinks, hvilket på sigt kan føre til overophedning af din computer.

Overophedning kan føre til nedbrud og i værste fald beskadigelse af komponenterne i computeren. Vi har sågar set beskadigede harddiske pga. at støvet har blokeret for luft-strømmen og dermed været årsag til at kølingen har været for dårlig.

Når kølingen bliver dårlig, kan det nedsætte computerens ydeevne og føre til en langsommere behandlingstid og pludselige nedbrud og fejl-meldinger. Det er derfor vigtigt, at man regelmæssigt får rengjort computeren for støv og fnuller, for at sikre, at enheden fungerer på det bedste niveau.

kan man gøre det selv?

Man kan selv sørge for at holde sin computer ren, bl.a. med komprimeret trykluft på dåse – men hvis det aldrig er blevet gjort før, kan det nogle gange være nødvendigt, at man får renset komponenterne individuelt, hvorfor vi såfald anbefaler, at man afleverer

enheden på et IT værksted og får enheden renset professionelt. I de lidt slemmere tilfælde, kan det endda være nødvendigt med isopropyl-alkohol (specielt hvis man ryger cigaretter indendørs).

Komponenterne skal håndteres og renses korrekt, og derfor anbefaler vi at man får en tekniker til at kigge på det.

OBS:

Aldrig brug en støvsuger til at rense din computer, da dette kan skabe statisk elektricitet.
Vi anbefaler heller ikke, at man benytter en kompressor uden vandudskiller.
Få din enhed renset for støv, fnuller og bøh-mænd hos Datacity

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *